FÅ SMAG FOR FREMTIDENS TALLERKEN

HVORFOR?
Fordi det er bedre både for DIG, for planeten og dine børn (og så smager det meget bedre)

VIL DU OGSÅ SPISE LÆKKER FROKOST OG SAMTIDIG GØRE EN FORSKEL?

FÅ ET TILBUD HER:


BLIV MADAKTIVIST
SEND ANMODNING

Brug din frokostordning
til at ændre verden med – bid for bid.

Hvem skal ellers gøre det? Politikerne? Dine venner? Dine naboer? Sandheden er, at vi skal ALLE SAMMEN i gang og vi skal skrue på ALT vi gør særligt det vi gør HVER DAG… som at spise 80/20 frokostkoncept på arbejdet.

Mad lavet fra bunden af rigtige råvarer...

VI GUIDER DIG NED AF DEN GRØNNE VEJ
SE HER, HVORDAN VI SIKRER DIG ANSVARLIGHED FRA JORD - TIL DIT FROKOSTBORD:

80% grønt og 20% animalske er Madværks koncept der er omdrejningspunktet for vores nye cirkulære forretning. Det betyder, at vi får reduceret og optimeret på mange områder:

RÅVARER & LOKALE LEVERANDØRER

Arbejdet med at source vores råvarer fra lokale leverandører, er et af vores vigtige fokuspunkter. På et år er vi gået fra at købe 10% fra lokale leverandører – til nu (1. september 2021) hvor vi ligger på 30%.

Det giver mening både i kvaliteten af råvaren, det lokale samarbejde og på de samlede besparelser i CO2, som bl. .a spares på transport og emballage.

EKSEMPLER PÅ SAMARBEJDER

– Egne grise som opdrættes på friland
– Egne marker hos Morten fra biodynamiske Rønnely der dyrker præcis de grøntsager, som vi bruger i køkkenet. Morten er derfor sikker på at afsætte alt, hvad han dyrker (ingen råvarespild)
– Eddike Fra Fejø
-Ost fra ostebørsen i Vemmelev
– Mel fra Mejnerts Mølle
– Fisk fra Samsø Laks

For at holde indkøb af animalske råvarer på 20% er alt vores bagværk, kage og desserter veganske.

ØKOLOGI

Vi har det økologiske bronzemærke og arbejder kontinuerligt mod sølvmærket.

ENERGIOPTIMERING

Vi har optimeret på flere fronter, bl. a. ved at lægge mere af vores madproduktion centralt i Glostrup hvor vores produktionsfaciliteterne er moderne med solceller på taget og biokværn.

Vores frokostordninger køre ud til hele Stor-københavn hver dag, så for at spare energi har vi dels udviklet en plan for hvordan vi sparer på ruten ved at samkøre xxx – og. Er desuden ved at udskifte alle vores biler til el-varevogne.

AFFALD OG MADSPILD

Vi minimerer affald ved at upcycle råvarer til nye retter eller ved at lade rester fra centralkøkkenet gå videre til vores mindre kantiner.

MADVÆRK

MODELLEN 80/20

80% PLANTEBASERET RÅVARER

Plantebaserede fødevarer spiller hovedrollen hver dag, når vi sammensætter menuen til dagens frokostmåltid. Vores passion for de bedste råvarer, leveret fra lokale leverandører eller dyrket på egen mark – er det vi kalder Madværk. Vores dygtige bager laver alle kager og desserter 100% plantebaserede – og vi lover, at det smager både sødt og syndigt.

20% ANIMALSKE RÅVARER

Kød og animalske fødevarer er de største CO2 udleder indenfor fødevareproduktion. Landbruget står for 25% af Danmarks samlede udledning.

Derfor serverer vi aldrig mere end 20% animalske fødevarer, som til gengæld er den bedste kvalitet – lokalt opdrættet, økologisk eller fra fritgående dyr. Du kan selvfølgelig også få vegetarisk og veganske retter.

100% ANSVARLIGHED

Cirkulær værdikæde, hvor vi har fokus på centrale indsatser for at reducere vores udledning, fjerne madspild og øge cirkularitet.