En portionsanrettet frokostordning for en grønnere hverdag. for miljøet. i altid høj kvalitet.

Information om Portionsanrettet frokostordning

Hos Madværk er miljøet og grøn omstilling en hjertesag. Og heldigvis er vores fag et sted, hvor det faktisk ér muligt at gøre en forskel – endda en stor en. Vi har fået lov at være en del af det EU finansierede projekt Grøn Cirkulær Omstilling. Med projektet stiler vi efter at være frontløbere for en bæredygtig og grønnere verden, hvor mindsettet om kød som udgangspunkt for hvert måltid skal ændres.

Hvad er GCO? 

GCO er et nationalt projekt, der arbejder på tværs af industrier for at fremme den grønne omstilling. Gennem projektet får 450 danske virksomheder hjælp og sparring til at udvikle forretningen mod en mere bæredygtig og cirkulær retning. Og Madværk er blevet udvalgt til at være en del af dette.

Hvordan skal Madværk være med til at fremme den grønne omstilling?  

De danske madtraditioner byder for det meste på masser af kød. Desværre er produktionen af kød en stor synder, når det kommer til CO2 udledning. Derfor har vi hos Madværk en ambition om at bringe kødforbruget ned gennem portionsanrettet frokostordning. På den måde kan vi sikre os, at forholdet mellem kød og grøntsager er 20/80. 

Med projektet håber vi på at inspirere andre virksomheder til at lave grønne tiltag, men også inspirere de munde vi mætter til at spise mindre kød til alle måltider.

Og det er der kun én måde at gøre på; nemlig at lave smagfulde grønne retter, der får alle til at ville efterligne dem derhjemme.

Vores Service

Vi tager vores Ansvar

MADVÆRK om at mindske CO2 udledning

Det lyder simpelt når vi siger, at vi vil bekæmpe klimaforandringer med smagfuld mad. Men det er netop hvad vi har tænkt os.

Ved at lave kreative retter, der udfordrer den traditionelle idé om en kedelig grøn salat, håber vi at ændre ved mindsettet om kød som det bærende element på tallerkenen.

Og kødet er der stadig. For os handler bæredygtighed ikke om at skære det 100 % fra.

Det handler i stedet om, hvad det er for noget kød, hvordan det er lavet og hvor meget der er af det.

Derfor består vores portionsanrettede frokostordning af kun 20% kvalitetskød. Derudover kommer kødet altid fra dyr, der har haft et værdigt liv som fritgående. Fisk købes lokalt og det samme med vores grøntsager. Derfor er størstedelen af vores menuer sæsonbetonet, da vi gerne vil undgå at bidrage til fragt langvejs fra.

Portionanrettet frokost i små glas med diverse grønne økologiske råvarer

Madspild er ikke MADVÆRK

I Danmark genererer vi hvert år over 700.000 ton madspild. 160.000 ton af dette kommer fra Food Service branchen, hvilket sørgeligt nok er vores branche. Det kan vi gøre bedre.

Det har vist sig, at 2/3 af branchens madspild kan undgås ved at rette fokus mod den værdikæde

vi kalder ’indkøb – produktionsplanlægning – portionsstørrelser’. Det er vigtigt for os at tage denne udfordring alvorligt, så vi kan være med til at gøre en forskel.

Frokostordning København

Levering

Vi sørger for fast levering og tager dialogen fra kok til kurérer.

I skal ikke tænke på levering, kantinepersonale eller anretning af maden.

Til mindre virksomheder er frokostordningen det helt rette valg, da der i de fleste tilfælde er penge at spare fremfor egen kantinedrift.

Vil du høre mere om vores projekt og portionsanretninger?

Så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 53 68 00 00, pr. mail til info@madvaerk.dk eller via vores kontaktformular. Vi tager gerne en uformel snak eller møde med jer, så I kan finde ud af, om denne form for frokostordning passer ind i jeres virksomhed – både i forhold til jeres kultur og medarbejdere. Vi glæder os til at høre fra jer.

Velbekomme.

Økologi hos Madværk

ALLEREDE KUNDE HOS MADVÆRK? Bestil din frokost her: