Lune frokostretter til de kolde vintermåneder

Lune frokostretter til de kolde vintermåneder

by Jakob Andresen

Lune frokostretter til de kolde vintermåneder

De danske vintermåneder er lange og kolde. Størstedelen af døgnets 24 timer er mørke, men heldigvis er solen ikke det eneste lyspunkt i løbet af dagen. Mange mennesker ser med glæde og forventning frem til den daglige frokost, der som oftest er yderst tiltrængt.

Hver dag går Madværk i køkkenet og laver lækre frokostretter. Og i de kolde vintermåneder har vi erfaring med, at lune frokostretter gør sig særligt godt på frokostbordet.

Varm og mættende frokost

Et typisk frokostbord består af kolde anretninger. De fleste er nemlig af den opfattelse, at varme retter hører til aftensmåltidet. Men faktisk kan man med fordel spise lækre lune retter til frokost. Midt på dagen har kroppen nemlig brug for masser af energi, så den kan holde sig kørende resten af eftermiddagen.

Af denne grund holder vi af at servere lune frokostretter – særligt i de kolde vintermåneder, hvor efterspørgslen på lune frokostretter er stor. Om sommeren er vejret derimod så varmt, at de fleste foretrækker kolde frokostretter.

Vi laver lune frokostretter med alt fra fisk og kød til lækre grøntsager.

Økologi året rundt

Uanset om det er forår, sommer, efterår eller vinter, lægger vi vægt på at bruge økologiske råvarer i vores frokostretter. Vi ønsker at servere god og sund mad, og vi mener, at den bedste måde at gøre det på, er ved at vælge råvarer fremstillet under hensyntagen til miljø og dyrevelfærd.

Men økologi er ikke det eneste, vi brænder for. Vi foretrækker desuden at bruge danske råvarer i sæson. Når vi laver mad med danske – gerne lokale – råvarer i sæson, gør vi det af miljømæssige hensyn. Desuden smager lokale råvarer i sæson bare bedst.

  • Posted in Viden om
  • Kommentarer lukket til Lune frokostretter til de kolde vintermåneder